Svar: Lagar squash varje dag.
Vad gör man när squash-recepten börjar tar slut?
Svar: Hittar på ett eget!
Okej.
Jag misslyckades med bönorna. Jag misslyckades med salladen. Men squashen, squashen, den är min trogna vän. Den sviker mig aldrig.
Jag står där om kvällarna och kikar in i en djungel av squash-blad och hittar en, två, tre, nej FEM nya squash!
Skördar fyra och tänker att den femte är för liten, bara för att hitta den dagen efter, till en förvuxen jätte!
Vad gör squashen egentligen på nätterna, undrar jag då.
Den måste festa loss på allt vad jorden har att erbjuda, festa hela natten under stjärnorna, glo lyckligt upp mot stjärnehimlen och växa sig riktigt tjock och rund om magen.
Sen kommer dagen, och jag står och undrar vad jag ska göra av squashen idag.
Den här kvällen blev det…
Grillad squash och grillad färskpotatis med laxfilé och kapris- och mynta-vinaigrette!
Busenkelt!
Grilla bara squashen, och den förkokta potatisen med lite olivolja och salt.
Gör samma sak med laxen.
Bäst blir det ju med färsk laxsida med skinnet kvar, men faktiskt går det rätt bra med de där frysta laxfiléerna.
Gör sedan en liten vinaigrette med cirka 1 dl olivolja, saften från en pressad citron, cirka 15 myntablad som man river ner i dressingen och lägg sedan i en halv tunt skivad rödlök och några teskedar kapris.
Häll dressingen över det grillade.
Sen är det klart för mat!
Och har du en pool i närheten. Ta ett dopp medan det blir klart.
Squash ska ligga på länge, för att safta till sig och få den där riktigt söta, goda smaken. Ungefär 30 minuter, precis lagom för ett skönt dopp!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar